در بازاریابی در شبکه های اجتماعی، محتوای خوب تاثیر زیادی دارد اما گاهی این جمله باعث می شود که از زیبایی ظاهری صفحه اینستاگرام خود غافل شویم. عکس پروفایل صفحه اینستاگرام معمولا اولین چیزی است که توجه کاربران را در اولین بازدید از صفحه کتابخانه ما به خود جلب می کند. بنابراین توجه به نکاتی مثل وضوح و قابل تشخیص بودن، مرتبط بودن با موضوع صفحه و مناسب بودن آن اهمیت زیادی دارد.

تصویر پروفایل در اینستاگرام قابل بزرگنمایی نیستند، با این حال همانطور که گفته شد می توانند تاثیر زیادی در زیبایی صفحه پروفایل اینستاگرام کتابخانه داشته باشند. این ویژگی باعث می شود که در انتخاب تصویر پروفایل خوانایی و شفافیت اهمیت پیدا کند. به عبارت دیگر تصویر پروفایل باید در همان ابعاد کوچک پیام خود را به مخاطب برساند و نشان بدهد که این صفحه چه موضوعی دارد و متعلق به چه نوع کسب و کاری است.

در بررسی که در طول پایان نامه ام بر روی صفحات اینستاگرام کتابخانه های عمومی ایران داشتم، متوجه شدم که متاسفانه بسیاری از کتابخانه ها به تصویر کاربری یا پروفایل توجهی نشان ندادند و عموما از تصاویر نامناسب در صفحه خود استفاده کرده بودند. تصاویر استفاده شده در پروفایل کتابخانه ها هم معمولا یا لوگوی مربوط به نهاد کتابخانه های عمومی کشور بود، یا تصویری از ساختمان کتابخانه از دور یا نزدیک و یا نمایی از قفسه ها و محیط داخل کتابخانه ها که معمولا هم چندان واضح و گویا نبودند. برخی از صفحات هم از تصاویری مثل تصویر کاربران کتابخانه یا تصویری از یک جلسه کتابخوانی در کتابخانه استفاده کرده بودند. تصویر زیر برخی از تصاویر پروفایل استفاده شده در صفحات اینستاگرام کتابخانه ها را نشان می دهد.

با توجه به مطالبی که در مورد تصویر پروفایل صفحه اینستاگرام کتابخانه گفته شد، به نظر می رسد که استفاده از یک لوگوی متناسب با کتابخانه و اختصاصی می تواند بهترین گزینه برای تصویر پروفایل باشد. همچنین در انتخاب تصویر پروفایل مناسب برای کتابخانه این نکته اهمیت دارد که از همان لوگوی استفاده شده در وبسایت یا وبلاگ و سایر شبکه های اجتماعی کتابخانه در اینستاگرام نیز استفاده شود.

در انتخاب و طراحی لوگو نیز چند نکته بسیار اهمیت دارد. ابتدا برجسته بودن لوگو است که با توجه کوچک بودن آن در صفحه، لوگوی طراحی شده باید از برجستگی لازم برخوردارد باشد. استفاده از زمینه تیره یا سفید در پس زمینه و تضاد رنگ آن با رنگ لوگو می تواند به این برجستگی کمک کند. همچنین سادگی و گویا بودن لوگو از دیگر ویژگی های آن است.

چگونه برای کتابخانه مان لوگو طراحی کنیم؟

خوشبختانه ابزار های بسیار کاربردی و رایگان برای طراحی لوگو وجود دارند که می توان به کمک آنها و در چند دقیقه یک لوگوی مناسب و اختصاصی برای کتابخانه مان طراحی کنیم.

www.logogenie.net

www.freelogodesign.org

logotypemaker.com

www.onlinelogomaker.com

www.logogarden.com

www.freelogoservices.com

وب سایت های معرفی شده، از بهترین و کاربردی ترین وب سایت های ساخت لوگوی رایگان است. نحوه کار با این وب سایت ها نیز بسیار ساده است و به آسانی می توان با نوشتن عنوان کتابخانه و همچنین انتخاب یک نماد مرتبط با کتاب و کتابخانه ( که در همه این وبسایت ها نیز موجود است) یک لوگوی ساده اما زیبا ساخت. نکته مهم در استفاده از این وبسایت ها این است که معمولا نماد های مرتبط با کتاب و کتابخوانی در زیر مجموعه دسته بندی آموزش (education) قرار دارد.

همچنین برای ساخت لوگو در تلفن همراه و با استفاده از اپلیکیشن نیز می توان از دو اپلکیشن بسیار کاربردی زیر استفاده کرد:

canva

logopitplus

با استفاده از این دو اپلیکیشن نیز می توان لوگو های بسیار زیبا و مناسبی برای کتابخانه طراحی کرد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *