سلام من ایمان نریمانی هستم!

ممکن است تاکنون مطالب من را در سایت های مختلف خبری، شبکه های اجتماعی و نشریات دیده باشید. اما با توجه به اینکه بسیاری از این مطالب در فضای وب منتشر نشده بودند، تصمیم گرفتم تا این وب سایت شخصی را راه اندازی کنم و روزنوشت ها و مقالاتم را در اینجا بارگزاری کنم. همچنین با توجه به اینکه مدتی است که در چند کتابخانه مشغول به کار بوده ام و تجربیاتی را در زمینه کتابداری کسب کرده ام، قصد دارم تا آموزه ها و تجربیاتم را در این وبلاگ منتشر کنم. به این امید که برای شما و دیگران مفید باشد. در ادامه شرح حال مختصری از سال های اخیر خودم نوشته ام.

سال 92! کی من رو هل داد؟

طنزیست که می گوید کسی خودش از آبشار نیاگارا پایین انداخت و رکورد جهانی ثبت کرد. بعد ها از او پرسیدند که چی شد که این کار را کردی؟ گفت من فقط باید اونی رو که منو هل داد پیدا کنم! حکایت من و خیلی از دانشجویان رشته علم اطلاعات و دانش شناسی هم همین است. با این حال، من همیشه از این تقدیر راضی بودم و هیچ وقت گله و شکایتی نداشتم، چون امروز مطمئنم که در هیچ حرفه ای نمی توانستم انقدر حال خوبی داشته باشم. سال 92 شروع کار من در دانشگاه قم بود. در چهار سالی که در این دانشگاه بودم، اساتید بسیار خوبی داشتم که همه آنها در زندگی من تاثیر گذار بودند اما دو نفر شاید مسیر زندگی ام را تغییر دادند: دکتر زارعی و استاد طالعی.

کتابخانه تخصصی تبلیغ دینی: زیرزمین نمور!

میتونم بگم که تا ترم سوم درک زیادی از رشته نداشتم و خیلی هم با شوق و ذوق درس نمی خواندم. تا اینکه یک روز پدرم آمد خانه و گفت که کتابخانه محل کارش 11 سال است که کتابدار ندارد و همیشه خود افراد می روند و از آن استفاده می کنند. گفتم کتابدار نمیخوان؟ گفت نمیدونم ولی فکر نکنم بودجه ای واسه این کار داشته باشن! گفتم من پول نمیخوام اما میخوام اونجا کار کنم. و این شد اولین تجربه کاری من. یک زیرزمین نمور که خیلی شباهتی به کتابخانه نداشت. تقریبا شش ماه در این کتابخانه رایگان کار کردم و سعی کردم شرایط را بهتر کنم. اوایل، بودجه ای برای خرید قفسه و موکت گرفتم و کم کم مدیران را راضی به خرید نرم افزار کردم. بعد از شش ماه آنها هم تصمیم گرفتند ماهی 300 هزار تومان به من بدهند که کمک خرجی خوبی برای من بود و اینگونه شد که تقریبا 4 سال تنها کتابدار این کتابخانه بودم. البته در این مدت همزمان در چند پروژه فهرست نویسی هم همکاری پاره وقت داشتم.

دانشگاه خوارزمی: شروع یک دوران جدید

در سال 1396 برای کارشناسی ارشد، از طریق استعداد درخشان در دانشگاه قم و دانشگاه اصفهان قبول شدم. دانشگاه شاهد هم لطف کردند و من را در مصاحبه عقیدتی خودشان رد کردند. از طریق کنکور هم در دانشگاه خوارزمی پذیرفته شدم و تصمیم گرفتم که در این دانشگاه به تحصیلم ادامه بدم. بودن در این دانشگاه و درک اساتید خوبی مثل دکتر علیمحمدی، دکتر زره ساز و دکتر آخشیک تاثیر زیادی در زندگی علمی و شخصی ام گذاشت؛ اما بیشتر از اینکه نزدیک بودن به تهران، شرکت در همایش ها و کارگاه ها و آشنایی با اساتیدی مثل دکتر صراف زاده، استاد عمرانی نگاهم را به بسیاری از مسائل تغییر داد. در کنار اینها، این فرصت را نیز پیدا کردم که در این مدت با ستون اطلاعات سبز خبرگزاری لیزنا، کمیته اطلاع رسانی نشریه الکترونیکی شناسه هم همکاری داشته باشم.

 

کتابخانه عمومی: عشق گمشده

اردیبهشت 98 در کتابخانه عمومی مرکزی قم مشغول به کار شدم و تازه فهمیدم که چقدر این کار را دوست دارم. البته بودن در کنار کتاب ها و معاشرت با آدم های کتابخوان فکر نمی کنم اسمش کار باشد، فقط عشق است. در این کتابخانه بود که سعی کردم همه آموخته هایم را در زمینه های مختلف و مخصوصا بازاریابی کتابخانه به کار بگیرم و تجربه های مختلفی را کسب کنم.

 

و این داستان ادامه دارد…

 

تحصیلات

1396- 1392   کارشناسی علم اطلاعات و دانش‌شناسی، دانشگاه قم

1396- 1398  کارشناسی‌ارشد علم اطلاعات و دانش‌شناسی گرایش مدیریت اطلاعات دانشگاه خوارزمی

 

سوابق‌کاری و فعالیت‌های حرفه‌ای

1393-1397      کتابدار کتابخانه حوزه علمیه سفیران هدایت قم

1395-1394      پروژه فهرست نویسی کتاب، کتابخانه دانشگاه فرهنگیان پردیس آیه الله طالقانی قم

1396- 1398     دبیر ستون اطلاعات سبز پایگاه خبری لیزنا

1396- 1398     همکاری در بخش اطلاع رسانی و بازاریابی نشریه الکترونیکی شناسه(وابسته به انجمن کتابداری ایران)

1397- تاکنون    عضو هیئت مدیره انجمن کتابداری ایران شاخه قم

1398              کتابدار کتابخانه عمومی آیه الله خامنه ای قم

 

جوایز و افتخارات

1395  دانشجوی شایسته تقدیر علم اطلاعات و دانش شناسی استان قم (دوره کارشناسی)

1396  کسب رتبه اول و سهمیه استعداد درخشان دانشجویان علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه قم

1397  تقدیر نامه نشست ویزه کتابخوان جوانان نمونه و مستعد استان قم

1397  دانشجوی برتر کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی استان قم

1397  کسب مقام دوم در بخش ویژه هشتمین جشنواره داخلی دانشجویی دانشگاه الزهرا

1397 ایده برتر با عنوان « استفاده از شبکه اجتماعی در ترویج فرهنگ کتابخوانی» در بخش ایده ها و تجربیات برتر یازدهمین همایش ملی ادکا، تهران: دانشگاه پیام نور تهران جنوب، اسفند ماه.

 

 پایان‌نامه کارشناسی‌ارشد

نریمانی، ایمان (1398). تحلیل محتوای ارائه شده در صفحات اینستاگرام کتابخانه‌های عمومی ایران و نحوه مشارکت کاربران آن‌ها. پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه خوارزمی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی.

 

مقالات

کریمی, رضا, نریمانی, ایمان. (1397). تحلیل جایگاه وقف در وجین منابع مکتوب از دیدگاه مراجع عظام تقلید، مدیران کتابخانه‌ها و حقوق موضوعۀ ایران. فصلنامه کتابداری و اطلاع رسانی, 21(شماره 2(پیاپی 82)), 26-44.

نریمانی, ایمان، ۱۳۹۷، مزایای اقتصادی کتابخانه های سبز، نهمین همایش سراسری محیط زیست انرژی و منابع طبیعی پایدار، تهران، موسسه آموزش عالی مهر اروند و مرکز راهکارهای دستیابی به توسعه پایدار.

صمیعی، میترا، هوشمند، الهام و نریمانی، ایمان (1397) ترویج فرهنگ حفظ محیط‌زیست با آموزش سواد اطلاعاتی سبز درکتابخانه های دانشگاهی. تهران: یازدهمین همایش ملی ادکا.

نریمانی، ایمان؛ زره‌ساز، محمد و صراف‌زاده، مریم (1399). بررسی دیدگاه دنبال‌کنندگان صفحه‌های اینستاگرام کتابخانه‌های عمومی ایران در رابطه با نحوه مشارکت و ویژگی‌های محتواهای ارائه شده. فصلنامه کتابداری و اطلاع رسانی.