در سال های اخیر، گروه کتابخانه های سبز ایفلا، محتوا های خوبی را در حوزه کتابخانه سبز منتشر کرده است که توسط بسیاری از اعضای این گروه و کتابداران علاقه مند، به زبان های مختلف ترجمه شده است. یکی از آخرین محتوا های ارائه شده توسط این ایفلا، تعریف مفهوم کتابخانه سبز است که توسط دکتر محبوبه قربانی به فارسی ترجمه شده و در سایت ایفلا قرار گرفته است.

ترجمه فارسی سند «تعریف کتابخانه سبز» ایفلا در ادامه آورده شده است:

کتابخانه سبز چیست؟

منظور از محیط زیست، محیط یا شرایطی است که انسانها، سازمانھا، حیوانات یا گیاھان در آن زندگی و فعالیت می‌کنند. محیط زیست می‌توانند طبیعی، اجتماعی یا فرھنگی باشد.

توسعه پایدار توسعه‌ای است که «نیازھای زمان حال را بدون به خطر انداختن توانایی نسلھای آینده برای برآوردن نیازھای خود برآورده می‌کند» (آینده مشترک ما، گزارش برونتلند، سازمان ملل)

محیط زیست کنونی بوسیله تغییرات اقلیمی و سایر تھدیدھا از جمله نابرابری‌ھای اجتماعی در معرض خطر هستند. همه سازمان‌ها باید از طریق توسعه پایدار برای حفاظت از محیط زیست تلاش کنند. این مورد شامل انواع کتابخانه‌ها نیز می‌شود که می‌توانند نقش فعال و قابل توجهی در توسعه پایدار داشته باشند.

کتابخانه سبز و پایدار کتابخانه‌ای است که به پایداری زیست‌محیطی، اقتصادی و اجتماعی توجه دارد.

کتابخانه‌های سبز و پایدار در ھر اندازه‌ای که باشند، باید دستور کار پایداری روشنی داشته باشند که شامل موارد زیر است:

ساختمان و تجهیزات سبز: انتشار گازهای گلخانه‌ای یا ردپای کربن ساختمان و تجهیزات به طور فعال کاهش می‌یابد.

اصول دفتر سبز: روال‌ها و فرآیند‎های عملیاتی از نظر زیست محیطی پایدار هستند.

اقتصاد پایدار: میزان مصرف محدود شده است، شیوه‌های اقتصاد چرخه‌ای و اشتراکی پیشرفت کرده و در دسترس جامعه قرار می‌گیرد.

خدمات کتابخانه‌ای پایدار: دسترسی به اطلاعات مرتبط و روزآمد برای کاربران آسان است. فضا‌های مشترک، دستگاه‌ها و آموزش زیست‌محیطی ارائه می‌شود و فعالیت‌ها کارآمد هستند. کتابخانه دارای رد دست کربن مثبت است.

پایداری اجتماعی: آموزش خوب، سواد، مشارکت اجتماعی، تنوع فرهنگی، شمول اجتماعی و مشارکت کلی موردتوجه است. کتابخانه فعالانه برای کاهش نابرابری تلاش می‌کند.

مدیریت زیستمحیطی: اهداف زیست محیطی اسمارت(SMART) هستند (ویژه، قابل اندازه گیری، قابل دستیابی، واقع بینانه و محدود به زمان)، و کتابخانه برای کاهش تأثیر منفی خود بر محیط زیست تلاش می‌کند. خط مشی زیست‌محیطی کتابخانه و اجرای آن و نتایج اقدام زیست‌محیطی به طیف وسیعی از مخاطبان اطلاع رسانی می‌شود.

تعهد به اهداف و برنامه‌های زیست‌محیطی عمومی: این تعهد با اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد، توافقنامه آب و ھوای پاریس و گواهینامه‌ها و برنامه‌های زیست‌محیطی مرتبط هدایت می‌شود.

 

از دیگر منابع ترجمه شده نیز می توان به ترجمه فارسی سند «شاخص‌های جایزه کتابخانه سبز ایفلا» و «چک‌لیست کتابخانه های سبز» اشاره کرد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *