امروز نامه ای روی پورتال سازمانی‌مان آمد که وبسایت دوره های آنلاین هلال احمر را معرفی می کرد. کنجکاو شدم و نگاهی به سایت انداختم، دیدم چه دوره های کاربردی و جالبی است که به صورت رایگان در اختیار همگان هستند؛ مثل خانواده آماده در کرونا، آموزش خانه تکانی ایمن، آمادگی در برابر زلزله و … معرفی این دوره های آنلاین و رایگان به کاربران یکی از وظایف کتابخانه های عمومی در این دوران است.

بعد فکر کردم که در این یکسالی که از کرونا می گذرد چند کتابخانه سایت های آموزشی رایگان، وبینار های رایگان، دوره های آموزشی مختلف رایگان در اینترنت را به اشتراک گذاشته اند و معرفی کرده اند؟ کتابداران چقدر با موک ها و سایت های آموزشی مثل وبیاد، مکتب خونه، فرادرس، فرانش، تخته سفید، خان آکادمی، به آموز و حتی موک های انگلیسی زبان آشنا هستند؟

اینکه چقدر آشنا هستند را نمی دانم اما حداقل می توانم بگویم که من که پیگیر بسیاری از صفحات اینستاگرام کتابخانه ها بوده ام، کمتر دیده ام که کتابخانه عمومی این دوره های آموزشی را به کاربرانش معرفی کند. بسیاری از این سایت هایی که نام بردم، علاوه بر اینکه دوره های پولی زیادی دارند، تعداد قابل توجهی هم دوره رایگان جذاب و مفید دارند که خود من مخاطب خیلی از آنها بوده ام. شناسایی این دوره ها و رساندن آنها به دست کاربرانی که به واسطه این قرنطینه ها وقت زیادی برای استفاده از آنها دارند، وظیفه ما کتابداران است. ضمن اینکه این کار به نوعی حمایت از آموزش همگانی و خودفراگیری است.

اگر می خواهید با این مبحث بیشتر آشنا شوید، می توانید اینجا اسلاید های کارگاه آموزشی را که چند سال قبل در دانشگاه خوارزمی برای معرفی موک ها و سایت های آموزش آنلاین داشته ام ببنید، شاید مفید باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *