مجله الکترونیکی سبز، شش ماه نامه ای دیجیتالی است که به صورت دسترسی آزاد اطلاعات سبز بین المللی را در اختیار متخصصان قرار می دهد. این مجله از سال 1994 به صورت رایگان، به زبان انگلیسی و توسط کتابخانه دانشگاه کالیفرنیا، لس‌آنجلس آمریکا منتشر می شود.

مجله الکترونیکی سبز مجله ای حرفه ای در زمینه اطلاعات بین المللی محیط زیست است که مقالات آن توسط متخصصان داوری1می شود. موضوعات اصلی مقالات در این مجله محیط زیست، حفاظت از محیط زیست، مدیریت منابع طبیعی و تعادل زیست بوم هستند. همچنین با توجه به بین رشته ای بودن و تفاوت های زیست محیطی در اقلیم ها و کشور های مختلف این مجله مایل به انتشار مقاله از متخصصان رشته های مختلف در کشور های مختلف می باشد.

هدف اصلی مجله الکترونیکی سبز ایجاد ارتباط علمی بین المللی در مسائل زیست محیطی است. به منظور دستیابی به این هدف، مجله الکترونیکی سبز راهبرد هایی مانند ایجاد ارتباط علمی در مسائل زیست محیطی و همچنین ارائه منابع آموزشی محیط زیست شامل مقالات علمی و کاربردی، کتابشناسی، نقد کتاب و اطلاعیه ها را در نظر گرفته است. هدف دیگر این مجله دسترسی آزاد به اطلاعات بیطرفانه و با کیفیت درباره مسائل زیست محیطی به عنوان جایگزینی برای مجلات هزینه ای وتجاری می باشد.

مجله الکترونیکی سبز یکی از اولین مجلات دسترسی آزاد2 علمی است که مدل انتشار دسترسی آزاد3را نیز ترویج می کند. امروزه بسیاری از کتابخانه های دانشگاهی در آمریکا با استفاده از نرم افزار های اَ.جی.اس یا سیستم نشریات با دسترسی آزاد4 اقدام به انتشار مجله علمی می کنند. استفاده از مدل انتشار دسترسی آزاد نتایجی مانند دسترسی رایگان و سریع به مقالات و همچنین کاهش استفاده از کاغذ و کمک به محیط زیست را دربردارد. برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون مجلات دسترسی آزاد و چگونگی راه اندازی آن در کتابخانه می توانید به مقاله فراهم آوردن امکان دسترسی باز به مجلات بررسی شده توسط متخصصان: مجله فضاهای یادگیری در کتاب کتابدار کارآفرین5 که به کوشش دکتر عیسی زارعی به فارسی ترجمه شده است مراجعه کنید.

مخاطبان مجله الکترونیکی سبز طیف وسیعی ازجمله متخصصان علم اطلاعات، معلمان، متخصصان محیط‌زیست، ناشران، پژوهشگران، دانشجویان و همه علاقه‌مندان به محیط زیست را شامل می‌شود. این مجله حاوی مقالات بسیاری در موضوع کتابخانه سبز، اطلاعات سبز و ساختمان سبز کتابخانه ها است و یکی از مهم ترین مراجع برای آشنایی با این موضوع به شمار می رود.

  1. peer-reviewed digital journal
  2. open access journals
  3. open access publishing model
  4. Open Journal Systems
  5. کراتر، مری؛ مری بث­لاک و مری ج. اسکانلون. کتابدار کارآفرین: مباحثی در پویایی تجارت خصوصی در جهت ارائه خدمات حرفه‌ای. ترجمه گروه مترجمان، ویراستار مهری ایزدی یگانه، به کوشش عیسی زارعی، تهران: نشر چاپار و اساطیر پارسی، ۱۳۹۵
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *