رمان های فرودگاهی کتاب های ارزان و کاغذی در ژانر های محبوب جنایی، پلیسی، عاشقانه هستند که معمولا ضرب آهنگ تندی دارند و در فروشگاه های بیشتر فرودگاه های دنیا عرضه می شوند. هدف از رمان های فرودگاهی، پر کردن وقت انتظار مسافران در فرودگاه و یا در طول سفر با هواپیماست.

آنچه خواندید تعریفی بود از خانم لیلا هدایت پور مترجم و ویراستار که در پادکست اخیر منصور ضابطیان با موضوع قصه های فرودگاه ارائه شده بود. این اولین بار بود که چنین اصطلاحی میشنیدم و برای اطلاعات بیشتر سری به وب فارسی زدم که البته نتیجه دندانگیری حاصل نشد. در جستجو به زبان انگلیسی اطلاعات بیشتری دستگیرم شد مثل این تعریف از ویکی پدیای انگلیسی:

An airport novel is typically a fairly long but fast-paced boilerplate genre-fiction novel commonly found in the reading fare offered by airport newsstands, “read for pace and plot, not elegance of phrasing”.

ارائه کتاب به منظور مطالعه و پر کردن وقت افراد در مکان های عمومی مختلف چیزی است که در سال های اخیر در کشور ما هم رایج بوده و چندان عجیب نیست اما نکته ای که رمان های فرودگاهی را با این سبک کتاب هایی که ما میشناسیم متفاوت می کند این است که این کتاب ها در ژانر های مخاطب پسند و توسط نویسندگان مشهوری مثل استیفن کینگ نوشته شده و متناسب با این هدف طراحی شده اند. در حالی که در قفسه کتاب های ارائه شده در سالن های انتظار در ایران کمتر کتاب های عمومی و رمان دیده می شود و جذابیتی برای مخاطب ندارند.

 

پی نوشت: دارم فکر میکنم چه شغل جذابیه که توی فرودگاه یه کتابفروشی داشته باشی و به مسافر هایی که هر کدوم داستانی دارن کتاب بفروشی.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *