اهمیت و احترام به فرهنگ و عقاید جامعه مخاطبان کتابخانه، احساسی بود که با دیدن این عکس دریافت کردم.
سال هاست که به واسطه های مختلف، از کتابداران شاغل در کشور های دیگر تا رصد شبکه های اجتماعی نظیر لینکدین و پینترست، ایده ها و رخدادهای کتابخانه ها را دنبال می کنم.
چند روز پیش در کانال تلگرامی یکی از ایرانیان ساکن استرالیا که دلنوشته ها و خاطراتش را در آن منتشر می کند، تصویری از یکی از کتابخانه های عمومی استرالیا دیدم که در آن کتابخانه با نماد ها و کتاب های مرتبط با ماه مبارک رمضان تزئین شده بود.
فارغ از اینکه در همین ایران خودمان که اکثریت مردم مسلمان هستند، رمضان دیگر حال و هوای قدیم را ندارد و در بسیاری از شهر ها حتی به سختی می توان نمادی از رمضان پیدا کرد، احترام کتابداران این کتابخانه به اکثریت مسلمان محله ای که کتابخانه در آن واقع شده است بسیار اهمیت دارد.
به همان اندازه که اقدامات و تبلیغ های ناشیانه بسیاری از کتابخانه ها در ترویج یک مسئله که مورد پذیرش عموم جامعه نیست می تواند اذیت کننده باشد، احترام نگذاشتن به خواست و فرهنگ یک جامعه نیز آزاردهنده است.
فارغ از اینکه ما به عنوان کتابدار، خود را نماینده چه عقیده یا حزبی می دانیم یا احساسمان نسبت به یک دین یا فرقه چیست، در جایگاه کتابداری، مهمترین نکته در نظرگرفتن خواست و علایق مخاطب است که کتابداران این کتابخانه در استرالیا به خوبی آن را انجام داده اند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.